2019-07-15 31 浏览
呢排食得西餐牛扒多, 想转下食中餐, 朋友之前食过几好食, 今次就带埋我一齐去食"忆食尚腊味煲仔饭"。 🔸手工黄金面🔸面条薄薄煎到两面金黄色, 外面好香脆, 配埋甜甜酸酸既酱汁好开胃。🔸霸皇葱油鸡🔸没有过多既肥膏, 肉质嫩滑, 连葱食好好味。🔸板鸭萝卜煲🔸腊鸭煮萝卜丝, 可以连汤饮, 腊鸭好香味道浓郁。🔸XO酱饱鱼伴面🔸虽然系就咁用XO酱捞面, 但系个XO酱已经好够味, 有好多虾米同干贝, 够惹味但又唔会太辣, 好味推介👍🔸双味腊肠贝壳包🔸系怀旧腊肠包, 而家好少地方有得食, 双味系有原味同辣味, 个辣味好浓五香味, 腊肠亦肥瘦刚好。🔸薏米水🔸炎炎夏日饮啲酸酸甜甜劲开胃解腻, 薏米仲可以袪湿添。🔸御发善粥🔸呢个甜品好似紫米粥咁, 唔会太甜刚刚好。食物质素味道都几好, 呢排天气太热唔想食煲仔饭, 下次试下先💕

🔸手工黄金面🔸

🔸霸皇葱油鸡🔸
没有过多既肥膏, 肉质嫩滑, 连葱食好好味。

🔸板鸭萝卜煲🔸
腊鸭煮萝卜丝, 可以连汤饮, 腊鸭好香味道浓郁。

🔸XO酱饱鱼伴面🔸

🔸双味腊肠贝壳包🔸

🔸薏米水🔸
炎炎夏日饮啲酸酸甜甜劲开胃解腻, 薏米仲可以袪湿添。

🔸御发善粥🔸
呢个甜品好似紫米粥咁, 唔会太甜刚刚好。