2017-11-30 61 浏览
今日经过得宝,知道入面好多美食,紧系入去发掘下行行下见到呢间新开的拉面铺,店内由日本师传烹调,就比佢吸引左入去一入去就比佢期间限定既 松叶蟹沾面吸引到,二话不说就叫左,而友人就试左樱花虾沾面除左沾面仲有拉面可选,要由客人自己落手写,客人可以在纸上因应唔食既野剔走,如葱、荀沾面可选冻食或热食,够贴心我既蟹沾面就要左冻,朋友就要左热沾面一上枱就闻到劲浓鱼介味,面上有新鲜既熟蟹肉及豚角。先讲面质,不算太粗,但挂到汤汁,面身够硬,好食。蟹肉新鲜有蟹味鲜甜,唔会一夹就散哂,食落口好满足。溏心蛋虽然睇落无咩色,但其实食落系十分入味!最满意既系沾汁,沾汁劲浓鱼介味,放面落去时好似浆糊咁吸实,够浓够味够正宗!而朋友既樱花虾沾面就放满左樱花虾,每一啖都食到劲浓的虾味。叉烧亦用火炙过,阵阵焦香,十分满意当日仲叫左鸡软骨棒,鸡肉混合左鸡软骨,咬落去啖啖鸡肉又脆卜卜,秒清左!
今日经过得宝,知道入面好多美食,紧系入去发掘下

沾面可选冻食或热食,够贴心

我既蟹沾面就要左冻,朋友就要左热

沾面一上枱就闻到劲浓鱼介味,面上有新鲜既熟蟹肉及豚角。