2015-01-30 504 浏览
同女朋友系青衣城食完lunch 之后,就沿住青衣海旁行下消化下,去到去翠怡商场,见到系1个咁细ge 屋村商场,居然有间小店铺要排队,原来系一间糖水铺,见到门口贴晒报纸ge 宣传,好似劲野咁wo,睇埋餐牌,完全系平民价钱,于是就排队试下。由于内里坐位不多,只有10个左右,但好彩流量都好快,等左15-20 分钟左右就入得。由于lunch 都食得几饱下,所以我地2个谂住叫1个share 就算,呢间甜品都好多选择,搞到我地都好苦恼,最后拣左个士多啤莉白朱古力奶冻。等左一阵,个甜品黎喇,哗..好多士多啤莉呀,Overall 份量都好足,只系"相对"奶冻比较小,因为配料太多^^, 味道岩岩好,有奶味得黎又唔会太浓,食完都好refresh 下,加埋小小士多啤莉酱,味道更加丰富,绝对值得试下下次会再encore 呢间,但可能试下其他,因为见到隔离table 食紧柚子沙冰同法式炖梨,沙冰好大份..而炖梨好鬼香,仲有下次要1个人食1个甜品先!!
士多啤莉白朱古力奶冻

2015-01-17