耐唔耐就黎新北江买野同食野,平时多数系上层揾食,是日落黎地面呢层买野,见到有间新餐厅蛋艺工房,食蛋?睇下先。餐牌有几样野都想食㖞,就试下佢先。店内只有八个位,下午茶时段唔多人,成功入座,哈哈。全日供应嘅餐,送饮品,仲有得加钱转特别嘅樽仔奶茶另外仲有几款special,伪椰菜花炒饭都好想试呀~今日回暖返,要饮返罐汽水降下温,要罐无糖先。最后叫左C餐加鸡翼,哈哈,店员见我睇左好耐餐牌都未决定食乜,过黎推介左呢两样,都几想试就听佢话叫呢两样啦。煎焗黄油鸡翼,即叫即煎都等左差不多十五分钟,上枱时香喷喷。真系慢慢煎熟㗎,唔系气炸~外面干身皮脆,香口入味好好食,而且只只都全熟,火候有控制好慢煮烟三文鱼卷炒蛋饭,店员介绍系鱼卷时已经觉得个食物名唔系咁贴切,以为烟三文鱼就smoke salmon个类冷盘野添。实物系用鲶鱼柳卷住三文鱼一齐煎,两鱼齐下外层脆卜卜,三文鱼仲好嫩滑,啖啖鱼肉好好味呀!叫得蛋艺就梗系期待佢个炒蛋啦,炒得超滑,入面加了韭黄同葱花更添香气,好味好味本来呢样都想转椰菜花饭㗎,但系见佢地用樱城牌日本米㖞,哗哗,呢只米劲好食,唔舍得转啊。仲有二人同四人套餐,假期外卖一流。小店无失望好好食
餐牌有几样野都想食㖞,就试下佢先。
店内只有八个位,下午茶时段唔多人,成功入座,哈哈。
全日供应嘅餐,送饮品,仲有得加钱转特别嘅樽仔奶茶
另外仲有几款special,伪椰菜花炒饭都好想试呀~
今日回暖返,要饮返罐汽水降下温,要罐无糖先。
煎焗黄油鸡翼,即叫即煎都等左差不多十五分钟,上枱时香喷喷。

实物系用鲶鱼柳卷住三文鱼一齐煎,两鱼齐下
外层脆卜卜,三文鱼仲好嫩滑,啖啖鱼肉好好味呀!
仲有二人同四人套餐,假期外卖一流。

小店无失望好好食,下次黎试埋其他几样想食嘅先。
2021-12-22