2020-04-16
“Le Chocolatier Ivoirien by Axel Emmanuel” Fair Trade Chocolate Afternoon Tea$698 for two; $498 for one洲际就嚟close都系心郁郁想赶尾班车食多次呢度嘅high tea!🙈之前都食过觉得有质素保证😛今次呢个主题系公平贸易, 来自西非象牙海岸嘅朱古力🍫总共有5款咸点同4款甜点, 另外仲有scones😝唔知点解menu系写原味同提子干松饼, 我意外获得一个朱古力味😂😂😂好好食, 点埋朱古力奶油就更加夹🥳仲有伯爵茶啫喱同jam拣, 但个人觉得无乜特别我比较钟意食咸点, 每款都几好👍🏻最好食系个鸭肝同同带子😋带子仲有配日本清酒豉油朱古力汁, 朱古力味就无乜但都几特别, 其余有牛脸颊, 鸡胸同龙虾, 话配左朱古力汁但都唔系好出😂但都好食嘅甜点比较钟意食菠萝啫喱椰子奶冻朱古力挞, 酸酸甜甜唔会好漏😊macaron系姜味朱古力好特别👍🏻另外两款就一般好钟意佢地用 lecreuset 茶壶好保温☺️, 拣左marco polo几清, 食tea好啱😚价钱虽然唔平, 不过个
$698 for two; $498 for one
价钱虽然唔平, 不过个view抵返, 而且座位距离都算远, 坐近窗边梳化位好舒服😌 intercontinental dining club仲有75折tim!! 佢地19号之后就close两年后先再开啦, 想去试嘅记得早d去排队无得book, 佢地多人排会抄低你电话安排你上lounge等或者你出去行下call返你返来☺️
推介: 🌟🌟🌟🌟(最高5星)