2022-02-11
🐂牛极🐂📍:铜锣湾怡和街19-31号乐声大厦地下1C-1D号舖前几日去铜锣湾行街 放眼放落去见到一间好大既店铺🙈吸引左我去食 试吓呢间好唔好食🙈里面嘅装修唔算大 座位亦都唔算多 布置得几有日本小店嘅味道 有自助贩卖机 亦都有自助吧🙈首先去自助贩卖机到点餐 再比收据店员就落单成功啦等紧既期间可以出去自助吧攞饭、牛肉汤、调味料、水同沙律等 任饮任食无限添加架!餐具都系自行领取 店舖亦好贴心有即弃围裙🥰环境方面 通风系统都几好 唔会好局促 不过个地下就比较痴粒粒 餐牌都系🙈呢样嘢有待改善🥩牛柳 200g $115餐厅会提供一成熟嘅牛柳 放咗落烧热左既石板到烤熟 上枱𠮶阵店员会铺张纸巾落牛肉嘅上边 以免弹到成身都系🙈 牛柳嘅脂肪同油脂好平均 肉质比较淋身 充满肉汁🤣容易切割 在再点埋烧肉汁 好惹味!🥩牛肩排 180g $85上枱个阵充满血水 牛肉嘅质地唔算嫩滑 好厚身大旧 牛味香浓 加埋少少海盐同胡椒粉 口感会更加丰富!
📍:铜锣湾怡和街19-31号乐声大厦地下1C-1D号舖
首先去自助贩卖机到点餐 再比收据店员就落单成功啦