2023-04-28
2010 浏览
今日去沙田食呢间喺帝京酒店里面嘅2+2cafe交通超级方便,就喺沙田港铁站A3出口,跟住指示大概行3分钟就到,记得千祈唔好落电梯,沿着玻璃侧边直行就会见到一条天桥通去酒店,见到酒店嘅时候亦会同时见到餐厅🍴~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~虽然餐厅唔大,枱同枱之间有少少迫,但系佢嘅生蚝确实会令人有一去再去嘅吸引力。−—————————————————————点解?—————————-因为我食过咁多自助餐,好少见到午市300零蚊一位会有仼食生蚝🦪,其次佢嘅生蚝🦪虽然每次只可以攞两只,但系师傅真系好快手,而且好细心,每一只蚝都冲洗得好干净,而且啲蚝虽然唔系大只,但系肉质肥美鲜甜————————————————————重点黎啦,今日目测所有交到我手上嘅生蚝嘅裙边都仲系识郁动嘅,简直系超级惊喜😍😍————————————————————————其他冻海鲜类,有面包蟹,螺,虾🦐面包蟹有膏,但唔多螺就比较细只,但系都好新鲜而虾就够鲜甜刺身有四款,不过质素就一般餐厅仲有啲自家制卷物,但系饭太多,所以我放弃咗🫣今日见到所有食物补充得好快,绝对唔使担心过唔足口瘾🤣———————-——————————
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
−—————————————————————
点解?
—————————-
————————————————————
————————————————————————
其他冻海鲜类,有面包蟹,螺,虾🦐
面包蟹有膏,但唔多
螺就比较细只,但系都好新鲜
而虾就够鲜甜
刺身有四款,不过质素就一般
餐厅仲有啲自家制卷物,但系饭太多,所以我放弃咗🫣
今日见到所有食物补充得好快,绝对唔使担心过唔足口瘾🤣
———————-————————————————-
另外熟食方面亦都非常出色,今日试咗一个小笋炒虾仁,原来佢哋嘅小笋系莴笋,不过师傅处理得好好,莴笋完全冇渣
~~~~~~~~~~~~~~~~~
餐厅仲有少量天妇罗同埋串烧,所有食物嘅味道以任食嘅质素黎讲都系好出色🥳🥳
————————————————————————
最后,佢哋有自助茶水同埋咖啡,可以仼饮
蛋糕🎂种类唔多,味道一般
不过餐厅有供应即场制作嘅窝夫🧇同埋原味疏乎厘,另外仲有Häagen-Dazs雪糕任食,总算可以为呢一餐画上一个完美嘅句号
————————————————————
如果有兴趣去试嘅朋友,记得先喺OpenRice订位,因为会有折扣优惠,佢哋有分段嘅午市自助餐同埋全时段嘅午市自助餐,可以跟返自己需求去订,但其实两种价钱相差唔远,我就拣左全时段,因为想慢慢食
——————————
因为餐厅细嘅原因,每张枱虽然唔大,但系佢哋嘅侍应收碟速度非常快,所以完全冇影响摆放食物,员工嘅态度确实值得一赞🤩🤩🤩