2018-02-26 324 浏览
九点黎到都仲未收舖,心大心细要不要试下。见佢铺天盖地咁宣传话系台湾过江龙,水果茶嘅Number one,好似好巴闭咁,横掂黎到都系试下佢啦。条龙咁长都心知不妙,估唔到排队落单都排左15分钟,排到去所有茶品都差唔多卖清,但排左咁耐又无理由唔饮,系无得拣嘅情况下要左翡翠鲜奶(大杯)。翡翠鲜奶($29)拎上手都真系几大杯,但冰呢?得三、两粒完全唔冻,返转头问下店员,原来冰用哂,呢杯系最后一杯冻饮,之后只卖热饮……其实无冰可以讲声,我买热饮都可以㗎,真系嬲左,一杯唔热唔冻嘅室温奶茶。至于味道方面,都系失望嘅,可能系茶都卖哂,所以杯野系无茶味,得奶味,我饮紧一杯奶水……PS。因为咩都卖哂,谂紧拣咩好之时,店员友善提醒好多人排队,唔买就企埋一边啦~THX。

翡翠鲜奶($29)

2018-01-31
30 分钟 (外卖自取)
$29 (宵夜)