2024-12-02 272 浏览
呢间港式点心餐厅位于尖沙咀 ISquare 附近,经常都排长龙,次次都要排队先入到去食!因为佢啲点心全部都好特别,系师父自家制的点心🥧,出面一定食唔到!😋点心:萝卜丝酥萝卜丝酥外酥内脆,又甜又咸,非常好味👍🏻啤梨咸水角啤梨造型嘅咸水角,出边认真揾唔到,喜欢吃咸水角嘅朋友不妨一试,入口很香脆可口,好好味😋,大推荐👍🏻芥末鹌鹑蛋烧卖芥末鹌鹑蛋烧卖与传统嘅鹌鹑蛋烧卖不同之处是他的外皮是加入了芥末,芥末味不会太浓,唔会抢咗主角嘅味道。😋绝配套餐$68/位笼仔蒜蓉原只龙虾🦞饭笼仔饭用荷叶做底,加上原只龙虾🦞,饭🍚入面吸收晒龙虾嘅汁,除咗有龙虾嘅鲜味,亦有荷叶嘅香味,再铺埋蒜蓉喺面超级香,简直一绝。鲜虾花甲粉丝汤大大只虾+上很鲜的粉丝汤,令整碗花甲粉丝汤锦上添花。川味麻辣青瓜🥒非常开胃嘅前菜小食,好快就俾我哋食清光😂😋甜品:香芋椰汁紫米露香芋加椰汁,简直是绝配。唔够饱嘅朋友不妨嚟多杯紫米露,食完认真够饱😆👍🏻坚好味!下次经过都要黎食!📍乐意点心 (尖沙咀)地址:尖沙咀汉口道19-21号汉宜大厦地下C号舖

😋点心:
萝卜丝酥
萝卜丝酥外酥内脆,又甜又咸,非常好味👍🏻

啤梨咸水角

芥末鹌鹑蛋烧卖

😋绝配套餐$68/位
笼仔蒜蓉原只龙虾🦞饭

鲜虾花甲粉丝汤
大大只虾+上很鲜的粉丝汤,令整碗花甲粉丝汤锦上添花。

川味麻辣青瓜🥒
非常开胃嘅前菜小食,好快就俾我哋食清光😂

😋甜品
香芋椰汁紫米露

坚好味!下次经过都要黎食!

📍乐意点心 (尖沙咀)
地址:尖沙咀汉口道19-21号汉宜大厦地下C号舖
  • 绝配套餐