2022-09-29
一向都好钟意SoupDay 汤谱嘅汤,足料又好饮!宜家佢地有自家外卖平台可以港九新界周围送,真系好方便!除咗《汤谱》呢个品牌,佢哋仲有《点潮》点心、《Fuhn to go 》多款越南粉、《啜》饮品及小食、《Congee Day》多款粥。透过佢哋自家外卖平台一次过落单一齐送!今次我叫咗两款汤及两款越南粉,准时送到,嚟到仲热辣辣👍🏻▶️花胶螺头虫草花炖汤非常足料!入面花胶够林、螺头几甜,仲有啲虫草花、瘦肉、龙眼、杞子等。个汤浓郁又甜,好好饮!▶️黑蒜螺头炖汤相当够火喉!有黑蒜味,入边有啲螺片、瘦肉、龙眼等等。饮完个人好暖身!欣赏佢嘅汤粉汤同𩠌分开装,所以啲粉唔会淋身。▶️美国牛肉汤越南粉牛肉份量相当多,金边粉几好食。个汤清清地,配有辣椒🌶️、香草叶、青柠可以自己加调味!▶️香茅猪扒汤河粉猪扒几大块,切好一件件。面上有好多香茅及葱花,相当够味。有咗呢个外买平台,想几时饮靓汤都得啦🥰仲可以一次过叫埋嘢食㖭!
今次我叫咗两款汤及两款越南粉,准时送到,嚟到仲热辣辣👍🏻
▶️花胶螺头虫草花炖汤
▶️黑蒜螺头炖汤
欣赏佢嘅汤粉汤同𩠌分开装,所以啲粉唔会淋身。
▶️美国牛肉汤越南粉
▶️香茅猪扒汤河粉
猪扒几大块,切好一件件。面上有好多香茅及葱花,相当够味。