2023-05-24
行过路过,我无错过🤪经过Studio Caffeine 门口,觉得环境吾错,就入去试下😋 门口都有两三个位,悠悠闲叹杯咖啡都吾错,但天气太热喇😎我都系钟意有冷气嘅地方😅 店内有排高櫈,叹住冷气一样可以睇到街景👍 如果食中午,我就一定会试一试这里的咖啡,因为一入嚟就闻到咖啡嘅香味,可惜自己中午后不能饮咖啡因嘅饮品🙄 Lemon Ginger $40微酸,有淡淡嘅姜味,好清新,醒胃👍 Iced Chocolate $45香浓朱古力味,香滑微甜😋 想试试这里的Risotto ,奈何沽清😒无缘一试~ 黑虎虾芦笋法式浓汁意粉$168虎虾size好大,爽口弹牙😍配上嘅浓郁虾汁,超香浓,意粉醮上酱汁好滋味😋😋😋佢哋系用意大利库尔塔罗洛的面粉同鹿儿岛鸡蛋制,所以口感和味道都特别好👍 有蛋香又有嚼口,而且特别挂汁🤩 慢煮牛肋肉酱配芝士薄脆红酒汁$168先试芝士薄脆,有惊喜,好香脆,芝士味特浓😍 牛肋肉细细粒,配上红酒汁,好夹,腍香入味。宽意粉特别索汁,而且呢度嘅面真系好有水准,烟韧有嚼口,食到一点都吾放过😅 下次一定要中午过嚟,试咖啡同Risotto 😉
行过路过,我无错过🤪
店内有排高櫈,叹住冷气一样可以睇到街景👍
Lemon Ginger $40
微酸,有淡淡嘅姜味,好清新,醒胃👍
Iced Chocolate $45
香浓朱古力味,香滑微甜😋
想试试这里的Risotto ,奈何沽清😒无缘一试~
黑虎虾芦笋法式浓汁意粉$168
虎虾size好大,爽口弹牙😍
配上嘅浓郁虾汁,超香浓,意粉醮上酱汁好滋味😋😋😋
有蛋香又有嚼口,而且特别挂汁🤩
慢煮牛肋肉酱配芝士薄脆红酒汁$168
先试芝士薄脆,有惊喜,好香脆,芝士味特浓😍
牛肋肉细细粒,配上红酒汁,好夹,腍香入味。
下次一定要中午过嚟,试咖啡同Risotto 😉