2024-04-24 64 浏览
机器出品同亲手制作嘅水饺,真系大不同,就好似寿司咁,用手制作嘅会加添温度同师傅嘅手艺。作为小店嘅西环大源味,唔卖花巧,卖点系老板坚持亲手制作手工饺子,口味选择多打六款,以真材实料吸引街坊顾客。麻辣鸡肾鸡肾爽口弹牙,麻辣嘅辣度适中,非常惹味,作为开胃菜相当不错。秘制青瓜云耳青瓜爽脆多汁,云耳新鲜弹牙,重点当然系店家嘅秘制酱汁,酸酸哋嘅调味,够晒醒胃。汤白菜鲜肉饺好味嘅饺子,皮薄馅靓,缺一不可,而大源味绝对达标。猪肉半肥瘦,加上鲜甜爽脆嘅白菜,当咬开饺子皮后,会爆出汤汁,好好味。煎京葱牛肉饺汤饺、煎饺各有捧场客,而香口嘅煎饺,更深得我心。京葱香浓鲜甜,同牛肉绝对系最佳拍档。咬开香脆微㶶嘅外皮,肉汁四溢,惊喜十足。

麻辣鸡肾

秘制青瓜云耳