2022-07-24 46 浏览
有日行过呢头见到呢间新开嘅凉茶舖,感觉干净卫生,于是试吓买支紫贝天葵你饮,即刻饮完觉得唔甜似自家煮,于是买多几支返屋企慢慢饮。过咗一段时间想再买来饮,偏偏啱啱遇着刚刚,次次都见到佢已经闩咗门,谂住放弃之际,早两日就睇吓佢有冇开,如果冇开即系同佢无缘冇得再买来饮😅,最后终于见到老板娘,满心欢喜同佢倾几句,话每次嚟都见到你闩铺,因为放工已经过咗8:30至到呢头,所以每次都系摸门钉,老板娘话原来佢依家系闩8:30,所以赶唔切了。最后买咗两支银菊露,两支祛湿茶,两支五花茶,两支紫背天葵,仲即场饮咗支白花蛇舌草茶2人饮😆。老板娘话叫我哋唔好饮咁多蛇舌草,因为好寒凉,怕我哋买咁多会影响身体底子,但系我哋真系好需要饮多啲凉茶,个人好燥热,难得揾到间感觉天然嘅凉茶,所以买多少少放喺屋企可以饮几日😃
紫贝天葵
五花茶