2023-03-05
湾仔汕头街最近都几热闹,又有一间新既咖啡店进驻,ROR Coffee Roasters Roastery,店主会亲自去咖啡庄园,同咖啡庄园建立著良好既关系,从而可以购入到优质又实惠既咖啡豆,再自己炒豆,确保咖啡豆既新鲜度店舖唔大,只得几个座位,以外卖为主,店内有唔同既咖啡豆、挂耳咖啡包、茶包出售,亦都有甜点供应Flat white好耐未饮过Flat white 系无拉花的🫢,见到无拉花系有d失望,用上深焙咖啡豆,整杯带nutty、可可既味道,因为奶比例唔算多,甜感欠奉Apple Pie Cookie店员会预热返先送上,块cookie咬落口感有点烟韧,入面食到苹果果肉,玉桂既味道,不过我就觉得整件都较甜,食一半已经好腻,好彩配nutty既咖啡有点中和返个甜味小小既咖啡店但就卑我有种好悠然自得既感觉,坐系户外饮住咖啡食住曲奇,真系chill呀
Flat white
Apple Pie Cookie