2011-03-14
呢日喺金钟听完讲座,想食埋晚饭先返归。不过,又唔想食饭。咁啱俾我见到"和风纸上烧",见价钱同一哥火锅差唔多。咁就一于体验下乜野系纸上烧。首先,食物既摆位都几整齐。喺烧之前,会有一个日式蒸蛋。蒸蛋好有蛋味,而且好滑同惹味。可以减低油腻既感觉。配料主要有金菇牛肉卷、露笋牛肉卷。仲有一串鸡软骨。其他既配料都系杂菜丝同一件冬菇。肉食方面,牛肉卷都算几出色既。味道都几可口,肥牛都算几新鲜既。但对比上,露笋牛肉卷会得我欢心,可能我唔系太钟意食金菇啦。而鸡软骨既腌味都几可口,不过得一串既鸡软骨就好似少左啲啦。食到最后,仲有个乌冬可以自已炒。首先,将乌冬放入个炉到。之后可以加上乌冬汁同杂菜炒,炒左一阵就食得架啦。我个炒乌冬都唔错既,虽然个卖相争少少。不过味道都ok既。四十几蚊自已煮饭仔,抵唔抵真系见人见智啦。食物整体上都ok既,个份量真系几饱架。佢地又惊你唔识煮饭仔,仲有张纸教你点烧同炒啲野食。认真的贴心。
见价钱同一哥火锅差唔多。咁就一于体验下乜野系纸上烧。
首先,食物既摆位都几整齐。 喺烧之前,会有一个日式蒸蛋。蒸蛋好有蛋味,而且好滑同惹味。可以减低油腻
既感觉。 配料主要有金菇牛肉卷、露笋牛肉卷。仲有一串鸡软骨。其他既配料都系杂菜丝同一件
不过得一串既鸡软骨就好似少左啲啦。 食到最后,仲有个乌冬可以自已炒。首先,将乌冬放入个炉到。之后可以加上乌冬
不过味道都ok既。 四十几蚊自已煮饭仔,抵唔抵真系见人见智啦。食物整体上都ok既,个份量真系
贴心。