2023-05-28
有时想食个快饭汉堡包都系我不二之选😛呢日去咗湾仔想食汉堡包🍔即系search下发觉原来湾仔都几多汉堡包店!唔想帮衬连锁店就拣咗呢间喺利东街附近嘅店离远就见到绿色门面🟢所以好易就揾到🤣装修简简单单 感觉都光猛餐厅仲设有二楼 座位都算阔落~呢间汉堡店标榜来自自家牧场汉堡牛肉由澳洲自家饲养牧场直送🐄选用100%天然安格斯牛肉呢度嘅汉堡大概有5-6种款式由最经典口味 到新式啲嘅酱汁汉堡N+ Classics Black Pepper Sauce Single Burger嚟到当然要试一试经典款口味汉堡用咗酸种面包搽上牛油烘过 味道带牛油香口感松软得嚟带韧性🤩汉堡牛肉煎到焦香好浓牛肉味😍又带油香咬落去有肉汁🤤一啲都唔干!加埋半溶芝士🧀再加分啲🤩夹入生菜🥬、蕃茄🍅、酸瓜🥒几钟意佢哋个酸瓜唔会太酸带爽脆~加入咗黑胡椒酱好香 仲带少少辛辣感😍个人几钟意个酱汁🤍N+ Limited Italian Parsley Salsa Single Burger汉堡面包偏白身啲呢款面包都好软熟不过就比经典𠮶种包干身少少~呢个汉堡牛肉足足有6oz!大大块牛腩肉 望落都好够份量🌟牛肉都好浓牛味 够哂油香🤤酱汁就分别加
汉堡包都系我不二之选😛
呢日去咗湾仔想食汉堡包🍔
即系search下发觉原来湾仔都几多汉堡包店!
唔想帮衬连锁店
就拣咗呢间喺利东街附近嘅店
离远就见到绿色门面🟢
所以好易就揾到🤣
装修简简单单 感觉都光猛
餐厅仲设有二楼 座位都算阔落~
呢间汉堡店标榜来自自家牧场
搽上牛油烘过 味道带牛油香
口感松软得嚟带韧性🤩
汉堡牛肉煎到焦香
好浓牛肉味😍又带油香
咬落去有肉汁🤤一啲都唔干!
加埋半溶芝士🧀再加分啲🤩
夹入生菜🥬、蕃茄🍅、酸瓜🥒
几钟意佢哋个酸瓜唔会太酸带爽脆~
加入咗黑胡椒酱
好香 仲带少少辛辣感😍
个人几钟意个酱汁🤍
汉堡面包偏白身啲
呢款面包都好软熟
不过就比经典𠮶种包干身少少~
呢个汉堡牛肉足足有6oz!
大大块牛腩肉 望落都好够份量🌟
牛肉都好浓牛味 够哂油香🤤
酱汁就分别加咗香草酱同莎莎酱
味道带啲酸甜 好香嘅香草味😍
夹入翠玉瓜、生菜
呢款较清新 冇咁油腻🌟
CRISPY FRIES / WEDGE CUT(脆薯条/脆薯角) (套餐)
食汉堡包当然要配薯条😜
除咗薯条 仲有我最钟意嘅薯角🥔🥳
粗薯条炸到金黄色好香脆
薯角就硬身嘅脆多啲
重点系配搭三款酱汁😍
分别系蜜糖芥末酱、烧烤酱、Cajun粉
最钟意佢哋嘅烧烤酱
同出面好唔同 唔会一味死咸咁
甜甜酸酸几好食🤤
N+ SPARKLING LEMONADE / LIMEADE (有气柠檬水/青柠水) (套餐)
饮品方面就叫咗两款柠檬饮品🍋
LEMONADE就系汽水咁