餐厅: 長洲角酪
资讯:

2023-12-15 403 浏览
嚟到长洲必定会到呢间🍁长洲角酪🍁打下卡,其实我系第一次嚟😌,之前喺嘅时候,一系就冇时间,一系就食到饱一饱,今次终于腾空咗个肚试佢哋嘅港式自家制乳酪😍,其实呢间小店主要以手摇饮品为主,分咗几类,🍁花果茶,🍁梳打仲有佢哋🍁自家制乳酪,其次有几款🍁卷蛋,而价钱由$28至$48不等,呢度嘅装修比较简朴,但有一个好正嘅打卡位😎,就系以地铁站墙身作背景,而中间印有长洲既字眼😍😍,嚟到个个都必定会喺呢度打卡(包括我)🙈🙈🍹甘露角酪 $48 :我就叫咗一杯嘢饮同一件cake作为我嘅下午茶🤫,甘露其实即系杨枝甘露,另外再配以自家制嘅乳酪,卖相精致🤩,底层橙红色,而杯身印制咗🍁秋叶图案,因为𠮶排系长洲嘅太平清醮,所以都会带有平安标志❤️,太有特色啦😍,味道方面,酸酸甜甜咁好开胃,饮落有柚子同芒果果肉,口感丰富,另外可以选择甜度,乳酪方面唔会好结,比较稀身,易入口,酸酸甜甜咁,加埋杨枝甘露又几夹㖞😋,饮完呢杯乳酪系绝对有饱肚感😂😂🍰角酪卷 $42 :另外呢一份蛋卷都系必嗌甜品,卖相似日式嘅糕点,打卡一流,蛋糕嘅颜色似Tiffany Blue🩵,佢系以蝶豆花制成,食落软棉棉🤤,味道甜而不腻👏🏻,再加上里面嘅乳酪

🍰角酪卷 $42 :另外呢一份蛋卷都系必嗌甜品,卖相似日式嘅糕点,打卡一流,蛋糕嘅颜色似Tiffany Blue🩵,佢系以蝶豆花制成,食落软棉棉🤤,味道甜而不腻👏🏻,再加上里面嘅乳酪士多啤梨cream,层次感丰富,面层仲有鲜士多啤梨衬托,一赞👍🏻👍🏻