2020-06-15
连续落咗3日大雨啦~搞到个weekend 都无咩地方可以去,好彩屋企附近最多就系咖啡店,落雨都好方便Spicy beef sausage spaghetti 📍$118本身系用牛肉肠嘅,不过我唔系太食得辣,店员就建议转猪肉肠 👍🏻 肠仔份量劲多,铺满哂个意粉,仲有5粒番茄仔,咬落去啲汁咇哂出黎! 佢地嘅自家制手工意粉好有质感,好好食Black truffle with mixed mushroom 📍$118好creamy 好香黑松露味,佢啲意粉好似食落仲有啲蛋味,好用心嘅制作Mocha 📍一入口已经饮到好浓郁Nutty 味,不过略严遮盖咗啲咖啡同奶香Dirty 📍饮Dirty最紧要个鲜奶底够冻同埋个espresso 够热,呢到嘅奶底做得唔错,好冻好岩而家嘅天气。如果个挂杯再靓啲就好啦
Mocha 📍
Dirty 📍