2021-12-05
上年已经帮衬过 @udon.hk 观塘分店一次,少少失望🥺今次见到佐敦分店有焙茶口味,拉埋朋友再试多次!整体来讲觉得呢度嘅乌冬质素算系正常,唔觉得系超级好食必食嘅𠮶一种,反而觉得佢哋嘅𩠌就真系几出色!ღ 焙茶乌冬 $𝟱𝟴佐敦店限定✨要食的话最好提早预订~乌冬暖暖地,口感烟韧,焙茶都真系几香浓,就算点咗乌冬酱汁都冇比酱汁嘅味道盖过,但个人就觉得味道有少少唔太过夹🙊下次会想试吓当日卖晒嘅海苔口味!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬ღ 黑胡椒粒拌蛋乌冬 $𝟱𝟮黑胡椒嘅味道非常之强烈,有少少盖过咗蛋嘅香味,整体觉得味道有少少淡,除咗黑胡椒嘅味之外都食唔到其他材料嘅味道。而乌冬个口感都较普通,反而觉得有少少淋🤏🏻少失望🥺╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟰/𝟭𝟬ღ 骨付鸟 $𝟰𝟲上次食过呢个鸡髀都已经觉得有惊喜!鸡皮香脆 ,肉质又𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆又嫩,味道甜甜地,好似搽咗少少蜜糖喺上边烤咁。不过食到尾觉得有少少咸🤏🏻╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ 洋葱牛肉 $𝟰𝟲洋葱牛肉同样有惊喜!洋葱好香好甜,牛肉肉味香浓
ღ 焙茶乌冬 $𝟱𝟴
佐敦店限定✨要食的话最好提早预订~
ღ 黑胡椒粒拌蛋乌冬 $𝟱𝟮
而乌冬个口感都较普通,反而觉得有少少淋🤏🏻少失望🥺
ღ 骨付鸟 $𝟰𝟲
ღ 洋葱牛肉 $𝟰𝟲
洋葱牛肉同样有惊喜!洋葱好香好甜,牛肉肉味香浓。份量都几多,值得一试!
𝗞𝗮𝘁𝘀𝘂𝗼 𝗨𝗱𝗼𝗻 鲣乌冬
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟲.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_kwuntong #BELLYwongs_jordan #BELLYwongs_cheungshawan
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟲/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_japanese #BELLYwongs_noodles
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_affordable • $𝟭𝟬𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟰/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ