2021-07-05
对上一次帮衬鲣乌冬已经一年前🤭 每次想去食一系要等,一系就唔岩时间,因为有落场时间~ 今日去开长沙湾,就去帮衬下睇下水准有冇变啦😆➿ 天妇罗 ($59)好抵食既天妇罗啊🍤 有虾、茄子🍆、冬菇系基本啦,鱼都有两款👍🏽 有多春鱼同牛鳅鱼,后者相对少见!全部都卜卜脆,即叫即炸,正~ 呢个价位黎讲,质素真的不错喔😋➿ 骨付鸡 ($44)见好多foodie都推介,所以我都试下😆 果然冇介绍错!骨付鸡烧得好均匀,肉质嫩滑之余,肉汁有被锁住,好好味啊😋➿ 天妇罗樱花虾什菜饼 ($20)要将咁多零碎既配料痴埋再炸,系心机之作啊💕 落单个阵店员仲有温提我地入面有芫茜同樱花虾~ 虽然卖相睇落绿色既部分都占几多,但食落又觉得炸过既芫茜茜味唔重,所以唔系芫茜控既我觉得都ok😛➿ 海苔竹帘乌冬 ($50) ➿ 三文鱼籽酱油乌冬 ($78)自家制乌冬依然保持水准,好烟韧☺️ 除左乌冬系自己整,连酱油都系,拜过师真系唔同d👍🏽 咬咬下就觉得好饱肚,2个人叫3个𩠌+两个乌冬好似太饱添😛 但系系大满足既!😆✨✨
➿ 天妇罗 ($59)
➿ 骨付鸡 ($44)
➿ 天妇罗樱花虾什菜饼 ($20)
➿ 海苔竹帘乌冬 ($50)
➿ 三文鱼籽酱油乌冬 ($78)