2019-01-31
旺角成日食泥食去都系个D 楼上店or大集团,好奈冇去女人街呢条街,估唔到开左好多新的小店餐厅。经过FOODO 见到入面装修几舒服,见到Menu一个 套餐below HK$100, 仲主打自家手制意粉,自家制永远都有种吸引力,所以决定晚餐系到食~LOL7点几都有人等紧,不过条路整紧所以凹凸不平,有时仲有推车经过,大家行/企附近记得小心D。好彩好快有位!餐厅装修主要以白色为主,墙上挂左几幅画。始终系小店,台同台之间空位不多,但还算OK食物我地叫左一个意粉,一个pizza, 其中一个加左$10小食-薯仔沙律。薯仔沙律到个下,我地都有D surprise 个份量甘少,有D似酱油碗甘上下,味道系好食既我期待既忌廉汁凤尾虾菠菜配手制阔面:酱的味道好香,应该系加左鸡蛋,虾好细心甘只留住尾部虾壳,方便进食。面条弹牙。 (因为酱太好味,反而对主角手制阔面印象冇咁深 LOL )自家制腌肉蕃茄片车打芝士及干辣椒碎手制薄饼P:热辣辣上台即刻食好好味!芝士够,加埋辣椒好match!不过得4块有D少茶:各自叫左杯水果茶同玄米茶,2杯茶都够味,唔系加左好多水调淡总结:单看价钱系OK,可能走日式家庭风,其实份量比较细
薯仔沙律
忌廉汁凤尾虾菠菜配手制阔面
总结:单看价钱系OK,可能走日式家庭风,其实份量比较细,似小食多过晚餐份量,但味道好好同精致。
题外话/补充资料:
同行友人食完觉得只系刚刚好,之后仲去食左M记鸡翼 LOL