餐厅: 小林札幌拉麵
资讯:

2020-11-14 303 浏览
喜欢去大角咀食饭除咗系近之外,亦因为呢区有好多特色小店,加上街坊价嘅收费,基于以上种种嘅原因,令我经常系呢度出没!哈哈!今次想食下拉面,而系博文街个边就有数间拉面店的,每间都各有特色!今次就比呢间面红当当嘅《小林札幌拉面》所吸引住,我哋点咗个二人餐,都系街坊价HK$258, 而呢个二人餐份量都唔嘢少的,包括两个主食、加一份预设前菜薯仔沙律及三个小食!主食点咗普通拉面及加HK$10嘅鳗鱼饭,而小食就点咗烧鲭鱼、鸡泡鱼干及鸡翼鸡软骨串烧,另外跟餐汽水加HK$8支! 整体食物、味道都唔错的,特别系个薯仔沙律,因为我本身系唔食连锁店所整嘅薯蓉的!但呢度系用上自家制沙律酱、洋葱丝、甘笋、鸡蛋同薯仔调整的,所以味道特别香浓同滑的!个拉面猪骨汤底都好正的,我都几乎饮晒咁济!仲有喜欢呢度系用支装汽水的!人均百几蚊就可以品尝到咁多嘅美食!真系抵食呀!埋单时仲有抗疫口罩送!非常之贴心!