2020-01-29 65 浏览
上次见朋友系ig post左个热锅芝士薯粒牛肉粒,好似好吸引,但就剩系记得餐厅名,一直未有机会试,今日晚上系附近见完客,原来中上环中间有Green Waffle Dinner,所以入左黎。原来呢度有set,不过因为我想食既野set无包,所以我就散叫,逢星期三仲系BBQ Ribs Night ,叫半份有一份,可惜今日星期四!咁所以我就紧系食呢个吸引左我黎既菜式啦,再叫多个杂果waffle,呢度个名叫得waffle,紧系要试下啦~卖相吸引,仲要有我最钟意既温泉蛋!!薯粒食落感觉似将粗切既薯条切粒,都几特别,因为无试过食呢个size既薯粒,牛肉粒影唔到,但都几足料,都有几多,牛肉都整得惹味,一啖不落去有薯粒、软滑既菇同牛肉粒,口感丰富。Waffle黎啦,卖相好靓!呢种系比较软身既Waffle,唔系脆脆地果种,店员话佢地用加拿大自家美式传统recipe,全部酱汁、果酱、窝夫都系自家制!生果好足料,朱古力酱同香蕉系绝配!绿茶雪糕放系度反而唔算好夹,比我再拣会拣朱古力味~好饱既一餐~味道不错~

好饱既一餐~味道不错~