2019-11-08 1743 浏览
平时食茶记,来来去去都系食果几味,有啲厌。今日去到荃湾行街,见到有几间冰室,呢间特别多人,所以就去呢一闻楼下冰室试下。入到去有啲惊喜,因为见到餐牌啲食物都几特别。我马上比张义烧滑蛋饭既相吸引住😂茶餐厅竟然有我最爱,芝士焗西兰花,咁我紧系马上叫返一份。女朋友,见到格离枱个蕃茄通粉,好香好吸引,所以佢就叫左一个,跟餐重有瑞士鸡翼👍🏻先介绍下个滑蛋义烧饭,个饭好好味,卖相都非常吸引。好明显食到个蛋非常滑,一啲都无炒过火,而且重可以同啲义烧黏在一起,炒功非常了得。加埋啲鼓油,真系好好食👍🏻👍🏻👍🏻芝士焗西兰花都好味,西兰花无焗到黄晒,而且啖啖都有芝士,好好味,芝士味都好香,吾错吾错😋😋蕃茄通粉个汤好浓味,正,每一啖通粉都连埋汤一齐食,非常开胃👍🏻通粉无煮过头,每一粒都爽口,吾会烂晒😀瑞士鸡翼好入味,但我本身吾钟意食,所以无咩感觉。但女朋友就话吾错,佢话鸡翼啲肉都入味,最重要系熟晒,因为好难煮到入面熟晒,但又吾浓,需要比较长时间处理。👍🏻👍🏻有心思👍🏻食左咁多野,紧系要饮返杯野,佢地有好多特饮,我就要左一个红豆咖啡,女朋友叫左个朱古力脆脆。红豆咖啡好特别,好似饮紧红豆冰咁,但又系咖啡味,口感一流

茶餐厅竟然有我最爱,芝士焗西兰花,咁我紧系马上叫返一份。

加埋啲鼓油,真系好好食👍🏻👍🏻👍🏻

通粉无煮过头,每一粒都爽口,吾会烂晒😀

红豆咖啡好特别,好似饮紧红豆冰咁,但又系咖啡味,口感一流,大家真系要试下。

而女朋友果杯脆脆,佢话好浓朱古力味,但吾会太甜,杯面重有好多脆脆比你即时食埋,无得输😂😂
如果大家食茶记食到厌,强烈建议大家去楼下冰室试下👍🏻

2019-11-05