2018-06-12
平日嘅中午, 同朋友 shopping 前食个午餐, 落住雨又唔想同人逼, 就行左入去朗豪坊。见到有间大阪烧店要自己落手整咁过瘾就2个盲摸摸钟左入去😂😂入到去, 每一张枱都好大, 因为要放一块大铁板, 同埋好多配料, 所以地方都坐得好舒服。午餐嘅 Menu for 2 个人就主要有午市套餐, 同二人份分享套餐, 我地2个生积咁款就叫左个二人套餐所有嘅野, 因为都要自己整, 所以都系生嘅材料上枱 (除左沙律😆)呢个系道顿堀杂锦烧嘅原材料, 有猪, 虾, 鱿鱼, 章鱼等等, 材料丰富。只系套餐里嘅上级牛肋肉较失望, 唔单止得4块, 而且切到好薄好薄, 个酱汁完全唔入味, 食落口都冇咩牛肉解味块普通嘅跟沙律烟肉都比牛肉出色。而广岛烧都有一份大大嘅面饼, 除此之外仲有其他配料: 椰菜, 猪肉, 鸡蛋, 葱, 鱿鱼脆脆等。整紧嘅中途终于.....过左10几廿分钟(因为我地张枱个计时器坏左😂😂😂)我地嘅制成品出黎啦。虽然, 唔系有咩特别, 只系觉得自己整会特别好食。而旁边都有大阪烧酱, 蛋黄酱, 木鱼粉同紫菜粉, 可以跟自己喜好加啊最后, 套餐仲包埋2杯饮品同2个单球雪糕。总结: 自己落手落脚系好
整紧嘅中途
最后, 套餐仲包埋2杯饮品同2个单球雪糕。
总结: 自己落手落脚系好玩嘅~会觉得特别好食, 但系因为落手时要慢慢睇 instruction, 好易 miss 左, 同煮过龙😅而且, 职员都冇特别同客人讲要睇边张 lnstruction 同讲咩酱打咩酱, 要客人自己揾, 呢样有待改善。不过餐厅材料新鲜又可以过下瘾, 真系好满足