1K
2022-08-01 68 浏览
💃住锦田的朋友推介, 价钱平而好好玩, 因为有好多个大海鲜缸比自己去亲手拣海鲜, 钳自己想要的, 正! 不过虾、龙虾会跳嘅我就唔敢钳喇, 鲍鱼、蚝𠮶啲都可以嘅! 🤗餐厅好贴心, 每一种类海鲜、肉类、蔬菜等都有清楚指引蒸煮时间, 唔怕海鲜蒸过笼, 变得又老又硬! 🤤第一次试餐厅, 来个简单的海鲜餐 $218 ~ 老火汤、温泉蛋、红枣杞子虫草花蒸鸡、日本元贝一只、鲍鱼一只、本地生蚝一只、大蛏子一只、海中虾2只、沙白一份、花甲一份、蚬一份, 仲有任食蔬菜、菇、粟米等, 配以海皇粥底, 最后还有甜品! 🥣首先有汤、温泉蛋及鸡🐥, 猴头菇汤好鲜甜, 平常只饮住家汤水, 呢度好可以, 好鲜甜又无味精! 鸡肉好嫩滑, 腌得好入味!🦐海鲜好新鲜,好鲜甜,爽口弹牙,贝类无沙,自己亲手钳的海鲜特别赞! 🍲粥底有南瓜、猪骨、海鲜粒、大头菜粒等,尽收海鲜汁精华! 🍮最后桃胶甜品,好滋润! 🍋特别要提嘅系饮品,必点柠檬茶,大杯到只手都拎唔晒!

🍲粥底有南瓜、猪骨、海鲜粒、大头菜粒等,尽收海鲜汁精华!

🍮最后桃胶甜品,好滋润!

🍋特别要提嘅系饮品,必点柠檬茶,大杯到只手都拎唔晒!