有好多分店,晚市成日排哂長龍。但黃埔尼間唔駛排隊,而且大把位坐,環境舒服。星期六7點半左右,都仲有好多位置。叫左清湯烏冬(中~$31),醬油烏冬(大),野菜魷魚(~$14),炸雞塊(~$13),炸餃子,炸魷魚鬚。清湯烏冬既湯底非常好飲,即叫即煮既烏冬,唔會過軟或硬。成碗湯飲哂都唔會口渴。中size既麵份量,夠一個女仔食。自選餸菜吧有多款炸物串物三角飯團等等,野菜魷魚係類似魚糕咁,大大件,而且仲係熱既。而炸雞塊外皮仍然脆,食落口感覺唔熱氣,而且仲有肉汁,炸完唔乾。大size既麵量男仔食都夠,每條烏冬都吸滿醬油,變哂醬油色,尼款醬油唔會過鹹。而炸物方面,又炸得幾出色,仍然都係脆。而餃子更加係卜卜脆添。一碟既份量都適中,餃子大約有5隻,而炸魷魚鬚既size就大約一口size。由於有2間餐廳拼埋一齊,所以隔離餐廳買左杯薏米水。薏米好大粒又多,飲個陣好似飲到d椰子味咁。清新健康。整體,價錢親民,格局就好似去左一轉日本,自己夾餸。

叫左清湯烏冬(中~$31)醬油烏冬(大)野菜魷魚(~$14)炸雞塊(~$13)炸餃子炸魷魚鬚

清湯烏冬(中)

野菜魷魚(~$14),炸雞塊(~$13)

自選餸菜吧有多款炸物串物三角飯團等等,野菜魷魚係類似魚糕咁,大大件,而且仲係熱既。而炸雞外皮仍然脆,食落口感覺唔熱氣,而且仲有肉汁,炸完唔乾。
醬油烏冬(大)
炸餃子,炸魷魚鬚

整體,價錢親民,格局就好似去左一轉日本,自己夾餸。
2019-02-02
醬油烏冬(大)
炸餃子,炸魷魚鬚
野菜魷魚(~$14),炸雞塊(~$13)
清湯烏冬(中)