2022-08-01 169 浏览
朋友介绍有一间喺元朗嘅蒸海鲜店做得非常出色,而且泊车方便,车位充足,只需要$40就可以泊两小时。今日终于有机会去探店,餐牌有分任食或是餐,其实餐都已经好丰富,但难得入到嚟,当然要任食!食个够!😂可以提一提,饮品系需要额外购买,视乎自己觉得需唔需要喇~个环境亦都好有气氛,每一枱蒸起一轮嘢都会响BB声,个场都已经差唔多full house,所以BB声轮流响,感觉十分得意😀侍应第一时间会奉上汤、温泉蛋、蟹柳、小笼包、红枣杞子虫草花蒸鸡同我点嘅饮品~整张枱都放满嘢,感觉已经非常丰富☺️鸡件非常厚肉,而且嫩滑入味。海鲜方面,去外场既鱼缸拣选自己套餐内包含嘅海鲜,每一只都可以自己挑选,绝对新鲜好玩!之后可以交低俾师傅,洗干净、处理好就由侍应送上,见到呢个海鲜拼,盘简直赏心悦目!新鲜捉新鲜食,食海鲜最紧要食到鲜味,呢度完全符合到呢个条件!我仲特登为咗呢一餐饭,带咗私家拆蟹神器过嚟,真系事半功倍!在场嘅店员仲教我哋攞粉丝同蒜蓉整粉丝蒸元贝!非常nice!最后,经过无数海鲜洗礼嘅粥底,鲜甜味不在话下,加上南瓜、芋头、猪骨既助攻,简直系完美!之后仲有甜品,划上呢一餐完美嘅句号😊

鸡件非常厚肉,而且嫩滑入味。

我仲特登为咗呢一餐饭,带咗私家拆蟹神器过嚟,真系事半功倍!

在场嘅店员仲教我哋攞粉丝同蒜蓉整粉丝蒸元贝!非常nice!

之后仲有甜品,划上呢一餐完美嘅句号😊