喺近住女人街嘅尽头,有一间铺面好cyber嘅食店就咁睇真系唔知佢卖咩米线,只系知佢个名好得意❤️叫「小草十八怪石锅米线」🤡沿住条两面都系镜🪞嘅楼梯行上去,都重未知佢系咩料⁉️再睇吓个menu,原来佢系卖可以自己煮嘅石头锅米线🍝食物餐厅除咗卖特色米线之外,重有石锅饭、小食同串烧等等六𩠌石锅米线 $68必食为食猫同朋友2个分别叫咗3𩠌同6𩠌米线🤤但6𩠌或以上先可以自己煮架!当日店员好有礼貌咁教我哋点样煮个米线,为食猫觉得除咗好好玩之外,重有因为个石锅热辣辣,出埋烟咁,真系零舍觉得特别滋味讲吓个米线先,大家可以拣好多唔同配料,例如:花胶、猪软骨、秘制炸酱等💕而个汤底都有好多选择,例如:香辣金汤、酸菜鱼汤同埋极品蟹黄汤😎个个都一定会拣到啱自己食嘅嘢为食猫同朋友就拣咗个香辣金汤同埋酸菜鱼汤,我哋都觉得好好食✅唔系得个玩字👍🏾👍🏾虾胶酿豆卜$30必食个豆卜整得好出色,好有创意就咁睇以为佢系春卷,但其实佢出面系豆卜皮,入面系萝卜丝同埋虾胶❤️每一层都有唔同嘅口感🤤好特别😝串烧 必食估唔到米线舖都有得食串烧,重要烧得好好食😙佢上面除咗有普通嘅孜然粉之外,仲有好惹味嘅烧酱,食落口一d都会唔干,亦都唔会太热气(
喺近住女人街嘅尽头,有一间铺面好cyber嘅食店

食物

餐厅除咗卖特色米线之外,重有石锅饭、小食同串烧等等

六𩠌石锅米线 $68
三𩠌石锅米线

虾胶酿豆卜$30
虾胶酿豆卜

个豆卜整得好出色,好有创意

椰菜花串烧

(椰菜花串烧好得意,细细粒咁,好易食🤣)

舖头仲有得叫特大嘅冻饮Tim🥤!的确系好贴心😂有时食完嘢之后,饮番杯细嘅柠茶真系唔够喉,饮咗杯特大嘅,出去就唔使再买嘢饮啦😍

小草十八怪石锅米线嘅价钱公道,而质素都好唔错😽为食猫好饮恨咁迟先发现到呢间咁得意嘅米线舖头
下次一定会带其他朋友嚟食😈
三𩠌石锅米线