呢间系尖沙咀已经开左好耐,次次都好多人排队。见到康怡开左分店,仲要唔洗排队!即刻冲入去食!见到餐单上面好多种大阪烧:文字烧、御好烧、广岛烧。分别应该都系大同小异。餐厅仲有炒面、pancake等等实在是花多眼乱,最后拣左meau上话热卖既道顿堀杂锦御好烧同教学牌上既奄列蛋包炒面。上菜速度十分快,首先整左望落容易整d既杂锦御好烧。其实只要将材料捞匀,倒落块pan到正反面煎5分钟就搞掂。再diy落烧汁、沙律酱、木鱼粉同埋紫菜粉就食得。食落去同平时食既章鱼小丸子一样味道,因为材料同酱汁都一样,所以都几好食!跟住就到奄列蛋包炒面,首先炒左芽菜同其他配料,跟住再落面去炒,然后系隔离整一个蛋皮,最后包住炒面。我系fail既!因为照餐厅张纸上既教学系将蛋皮包住炒面,但个炒面份量大过个蛋皮好多,反一反就烂左,只怪我技术不够! 见到隔离台有服务员帮忙,原来系将蛋皮煎完就咁放上炒面上面。炒面面质弹牙,配料都算多,但要提提大家炒面既时候落调味汁落多d都唔怕,因为我落得太小,稍微唔够味。整体黎讲呢间餐厅又有得郁手互动下试下整野食,野食又几好食,价钱又平,值得再去食啊!

下:杂锦御好烧  上:奄列蛋包炒面

杂锦御好烧