2020-04-26 76 浏览
琴晚去了黄埔找朋友交收,在附近揾餐厅食埋饭;佢带左我去-日日香鹅肉饭店,见好多食客外卖,相信食物质素有所保证!餐牌中有set和自选卤水双拼饭,个人好喜欢有自选形式,可以选择自己中意既卤水食品,而且价钱吾算贵。自选卤水双拼饭(墨鱼,鹅肉):墨鱼片份量几多,每片厚薄适中,所以食起黎口感会较软口;另外,鹅肉虽然每旧好细旧,但每旧也去除了骨,食落啖啖肉,个人喜欢配合酸酸地既白醋食,令自己更加开胃!而饭方面,份量同样地刚好,饭粒吾会太干,食起黎带软。配料仲有花生,酸菜,鹅蛋半只,豆卜,令整个双拼饭变得更加多料又大大增加口感之余,仲有吾同味道层次啊!自选卤水双拼饭(猪大肠,鹅肉):朋友就拣左配猪大肠,佢赞猪大肠好林,而且好有卤水入味既味道,佢说也是个不错的选择啊!鹅肾:鹅肾既口感当然比食鸡肾既冇甘硬同难咀嚼,鹅肾实中口感带少少软身,当中有淡淡既卤水味,每片既厚度刚好,份量虽然是单人,但二人当小食也很足够!鹅肠:起初好怕鹅肠会好多肥膏痴住难以掉走,但估吾到依度既鹅肠虽然有几条带少少肥膏,但易于掉走;最重要的是口感带点儿爽口,味道更有卤水味而不是净烚既味道。两款小食底部同样有豆卜,即是一份小食其实内裹

两款小食底部同样有豆卜,即是一份小食其实内裹也有另一个小食。