2023-07-26
今天去左观塘骆驼漆工厦既潮叔试吓佢既米线同一人火锅!凉拌米线配料简左石斑鱼丸及牛板筋,感觉好正!呢间店既米线做得好地道,汤汁浓郁,配料新鲜,而且辣度岩岩好,唔会太辣亦唔会太淡。米线既口感柔软有嚼劲,而且搭配辣椒油和花生碎,食得好过瘾!如果你中意惹味既凉拌米线,呢家店绝对系一个值得尝试既好去处!一人火锅(蟹黄面、沙嗲汤底)呢间店既一人火锅食材新鲜,种类繁多。主食我简左吊龙,仲配有五宝盒(牛丸、鱼皮饺、鱼丸、鱼皮、猪肉丸)及蔬菜篮等食材,搭配左惹味可口嘅沙嗲麻辣汤底,味道浓郁,辣度正好,好岩我,够重口味。食材煮熟后既口感都非常棒。值得一提既系新鲜既吊龙非常嫩滑。成程用餐过程非常愉快,餐厅员工服务良好友善。PS : 一开始仲有调味料提供,可以调自己想要既酱汁跟餐小食:凉拌青瓜、凉拌皮蛋及炸虾饼青瓜爽脆可口,口感清爽,系夏日消暑既好选择。皮蛋系类似重庆口水汁既调味,好开胃。而虾饼亦系我好钟意嘅小食,味道浓郁,食起黎口感十足、香脆可口餐厅仲提供酸梅汤作为饮料,加分加分!食完都唔会觉得滞!呢间店提供既食物唔单止味道好,而且质量上乘,值得一试。
凉拌米线
一人火锅(蟹黄面、沙嗲汤底)
PS : 一开始仲有调味料提供,可以调自己想要既酱汁
跟餐小食:
凉拌青瓜、凉拌皮蛋及炸虾饼
餐厅仲提供酸梅汤作为饮料,加分加分!食完都唔会觉得滞!
呢间店提供既食物唔单止味道好,而且质量上乘,值得一试。