2009-01-31 16 浏览
新年有人送左盒笑来美饼(黑豆粉)俾我,我梗系好开心啦!今日就自己DIY试食其实200g一D都唔多,当lunch我自己一个人都可以KO佢但系包黑豆粉就好多,食晒全个饼都仲绰绰有余其实之前已经系Jusco店试食过,但系今次食觉得比试食版仲要黏,而且黑豆粉极多,食得有D狼狈好彩系屋企,如果系街就失礼死人喇~笑来美饼黏黏凉凉的,没有糯米的滞同难消化,黏得黎好清新,甜都系属于清甜,一D都唔漏,好好味呢!其实我个人觉得净系个原味饼已经好好味,反而加左黑豆粉抢左佢的原味,有D浪费呢!虽然自己DIY几得意,但系如果我下次想食都系买Puchi Warabi-Mochi ($22)算了,因为唔驶自己食咁多,仲可以有雪糕同红豆,可以食到三种甜味,更适合我呢D贪心的人真系份唔错的新年礼物呢!多谢晒

但系包黑豆粉就好多,食晒全个饼都仲绰绰有余

好彩系屋企,如果系街就失礼死人喇~

真系份唔错的新年礼物呢!多谢晒
好靓的内盒