2022-07-25
餐厅位置都比较隐蔽,系威达商业大厦地下。店铺面积唔系好大,虽然系新店但都坐满哂,小店坐位唔系好系好多,如果大家有兴趣都系先订位先去会比较好!锅身唔系好大,主要系一人份,而且最低消费系每人一个锅,所以每人叫左一个汤底。佢地有三种汤底可以选择,分别系蕃茄浓汤、药饍鸡汤、麻辣汤。今次就试左药饍鸡汤 $20 同埋 麻辣汤 $20。药饍鸡汤呈深黄色,汤底由鸡脚同埋多款药材煮成,好养身。至于麻辣汤我就觉得辣度适中,又唔会太麻,都几啱我。但我地二个都比较钟意药膳汤入面仲有桃胶,龙眼,鸡脚!汤底浓郁唔使点豉油都好够味!套餐有四种选择,咁我就拣左最贵戈个和牛盛合A$148。里面有A4和牛牛肩、美国choice翼板肉、西班牙黑毛五花、薄切牛舌、醉鸡髀肉。和牛就咁嘅价钱黎讲冇得输,性价比好高,牛肉油脂分怖均匀,颜色亦都呈鲜红色。牛舌系另一惊喜位,薄切所以好爽口,又带肉味。而醉鸡本身都已经入哂味,煮完嘅鸡肉好弹牙,值得一赞。份量唔系好多但系一定够饱!而且仲有好多配料可以选择可以睇返最后𠮶张图去睇吓佢哋啲价钱啊同埋有啲咩嘢食配料:A4和牛沙巴当 $88肉身亦粉红色,油脂分布更加广泛,煮10多秒就可以食。图9可以
配料:
A4和牛沙巴当 $88
肉身亦粉红色,油脂分布更加广泛,煮10多秒就可以食。图9可以睇到颜色粉嫩油脂分布多同均匀
鸭血$18
本身已经煮到入哂味,鸭血比较厚实,几爽口。推荐!
牛黄喉$18
白色切片,煮2分钟就食得,口感爽口,唔系间间火锅店都有得食到。
冷泡乌龙茶 $8
8蚊真系好抵饮,佢系一樽自家制乌龙饮,好适合解油腻。我地Encore左次😍
如果系最平𠮶个套餐先$78再加$20汤底
$100都唔使就可以食到都丰富嘅晚餐!
不过都系觉得佢嘅和牛套餐会比较好味😋