2016-07-16
今日去旺角睇医生,又未到时间就去high tea下,记得上次去过这小店坐得舒服,野食味道吾错所以再黎食甜品。焦糖炖蛋味道好香蛋味同几滑,焦糖上面脆脆地一齐食完成吾觉得甜而且价钱吾贵,二十几蚊就可以食到。Meringue $68钟意它的原因口感清淡,轻快而且甘甜。主要通过搅拌蛋白和白糖而制成,而且煮法需时,所以数量不多,要问才知道有没有得买…上次就买晒失望,今次再黎话返左…好开心当然叫个黎食啦!!…出面外脆内有少少软的感觉,加上自家打的忌帘好滑身,本身味道偏淡所以要和生果和酱一起食,酸酸甜甜的确好味道。日本青柠绿茶($30)都系我差不多每次黎都叫…味道清但保持到青柠香和绿茶味,绝对可以消暑和消滞…慢慢坐下听法国歌再黎个hightea的确为星期六慢活享受起来