小编系个米线控,成日好钟意周围去发掘全港好食嘅米线舖头,而呢间米线店嘅特别之处,在于你可以自由从几十款配料中选择自由diy,之后亲自将食材逐个步骤落去预先预热好嘅石锅到,可以由自己制作米线,有得食又有得自己煮🥰难得一试,我就叫左两个六𩠌石锅米线(其实仲有三𩠌同九𩠌的,可按自己食量自由选择,但六𩠌或以上先可以自己煮架!)。作为酸辣米线粉丝嘅我,毫不犹豫选择酸菜鱼汤,佢酸酸辣辣嘅味道十分开胃,汤㡳浓厚而不腻,;至于友人就唔怕食辣,佢就嗌咗香辣金汤,唔怕食辣嘅朋友仔可以挑战下呀。而店员好有礼貌咁教我哋点样煮个米线,令我哋更加得心应手,喺煮嘅过程中,石锅热辣辣,出埋烟咁,十分滋味。煮食小贴士:店主同我分享话个石锅一由厨房攞过黎就已经300度,所以要落配菜要快!唔好挂住打卡呀~配料方面,大家可以拣好多唔同配料,例如当日我同朋友有叫嘅包括:封门牛肉、美国肥牛、皇帝菜、五香辣猪软骨、卤水腩肉、炸酱、猪润、豆卜、生菜、芫茜、响铃。 💕佢比啲料都好十足!而汤底都有好多选择,例如:香辣金汤、酸菜鱼汤同埋极品蟹黄汤😎无论你口味如何,都一定会拣到啱自己食嘅嘢。而我哋都叫咗啲金菇、孜然牛肉串、牛舌同埋猪肉串小食

配料方面,大家可以拣好多唔同配料,例如当日我同朋友有叫嘅包括:封门牛肉、美国肥牛、皇帝菜、五香辣猪软骨、卤水腩肉、炸酱、猪润、豆卜、生菜、芫茜、响铃。 💕佢比啲料都好十足!而汤底都有好多选择,例如:香辣金汤、酸菜鱼汤同埋极品蟹黄汤😎无论你口味如何,都一定会拣到啱自己食嘅嘢。而我哋都叫咗啲金菇、孜然牛肉串、牛舌同埋猪肉串小食,食到我哋又饱又满足。

另外,小编好钟意佢啲特饮系真系大大杯,青柠檬薄荷梳打同埋芒果冻顶乌龙茶都好清爽,可以一啖米线一啖嘢饮咁样,慢慢享受丰富嘅晚餐,实在系超级满足。