2022-10-16
呢间小店隐藏于女人街附近,招牌系佢嘅石锅米线,有三𩠌、六𩠌同埋九𩠌可以拣,有好多唔同款式嘅配料拣,而且价钱仲要好抵!石锅米线装喺300°C嘅石锅里面,热辣辣上枱。可以自己落配料,好似打边炉咁,靠石锅嘅热度即时煮熟啲食材,咁啲配料就唔会浸到过龙或者煮得太耐,保持食材嘅最佳口感!除咗有石锅米线,主食仲有烤鱼、荷叶饭同埋多款特色小食🥟、串烧🍢,食物选择又多又吸引,最重要价钱真系好抵!------------------------------🍜◖石锅米线套餐(六𩠌)◗ $68呢个套餐拣咗自己煮,店员会上咗配料九宫格先,然后拎住个300°C嘅热石锅,过嚟教你现场煮面😂。店员会即场教你落咩配料,再加汤焗下佢,要影相就快手,因为成个过程要好快,但呢个体验系几好玩嘅~拣咗极品蟹皇汤同埋薯粉,汤底带有少少咸蛋黄,煮出嚟嘅配料有起沙!▪︎ 花胶(+$2):几厚几大块,但鲜味欠奉▪︎ 嫩滑鸡肉:煮得啱啱好,肉质嫩滑▪︎ 五香辣猪软骨:有两大旧,系软骨多嘅部位!▪︎ 贡丸:份量偏少,有一粒半▪︎ 红烧牛肚:有四大旧,焖得几入味▪︎ 皇帝菜🍜◖石锅米线套餐(九𩠌)◗ $88呢个套餐比店员帮我煮,直接原锅上,拣咗火腿瑶柱肉
🍜◖石锅米线套餐(六𩠌)◗ $68
▪︎ 花胶(+$2):几厚几大块,但鲜味欠奉
▪︎ 嫩滑鸡肉:煮得啱啱好,肉质嫩滑
▪︎ 五香辣猪软骨:有两大旧,系软骨多嘅部位!
▪︎ 贡丸:份量偏少,有一粒半
▪︎ 红烧牛肚:有四大旧,焖得几入味
▪︎ 皇帝菜
🍜◖石锅米线套餐(九𩠌)◗ $88
呢个套餐比店员帮我煮,直接原锅上,拣咗火腿瑶柱肉骨汤同米线,汤底清清地带有少少鲜味,米线索晒啲汤,食落几正!呢个跟餐加咗杯热饮,都只系+$5!
▪︎ 响铃:分开上,食个时候喺啲汤入面渌下佢就可以
▪︎ 萝卜:萝卜都有好多旧,软腍入味
▪︎ 美国肥牛(+$2)
▪︎ 花胶(+$2)
▪︎ 蟹柳
▪︎ 虫草花
▪︎ 冬菇
▪︎ 芫荽
▪︎ 生菜
🌟Encore指数:9/10
佢个石锅米线都几大份🤩,份量差唔多系谭仔嘅过桥米线。两个人嘅话可以叫一个九𩠌石锅米线/烤鱼share,再加啲串烧、小食,已经好够饱~