今日成个下午去左踩下单车, 大埔去火炭, 以前系轻松就踩哂, 好彩依家都未觉辛苦~ 踩完就同单车好友谂住去尖沙咁食D特别野~ 今次决定试下蒙古菜啦!!呢一间个环境好有风味, 入面以狩猎为主, 好有猎之家嘅蒙古风感觉...呢间有别于其他餐厅, 佢入面有BUFFET, 但佢并唔系熟食BUFFET, 而系生野嘅BUFFET XD 唔明?睇埋下面, 你就明~ 佢系一间比你自己选择食物, 酱汁及配料的餐厅, 连香料你都可以比你拣埋~ 基本上你拣餐厅入面有嘅野, 之后比个厨师, 厨师就会按你比嘅野, 炮制野食比你!讲到明BUFFET, 当然食到你饱, 你可以整完一个菜, 未饱再食另一道~ 用佢有嘅酱汁煮中式野都仲得, 不过食中式野就唔洗黎呢到啦XDD我地就创意整左两道出得街嘅小菜, 我称佢地为 "陆空小炒" 同 "海鲜大杂荟"!!我地用左牛, 猪, 鸡同一D 蔬菜, 加上黑椒, 餐厅蒙古酱汁, 柠檬汁再加一D香草, 蒜同姜, 整左个"陆空小炒"! 味道还好~ 黑椒令成个菜式味道出哂黎~另一个就用左不同海鲜, 例如:蚬, 虾, 鱼, 加上小小酒,  餐厅蒙古酱汁, 柠檬汁, 蒜同姜... 味道黎讲.

睇埋下面, 你就明~

味道还好~ 黑椒令成个菜式味道出哂黎~
味道黎讲... "陆空小炒"好食D 我只可以咁讲XDD 但厨师系炒得不错,唔会过左火侯,又唔会唔熟!啲食材新鲜,嫩滑,可口弹牙!

不过虽然系自己拣食材, 但你问我点煮蒙古菜, 我都唔识, 所以由客人自己创作的蒙古菜, 其实系唔系真系蒙古菜呢XDD

不过真好玩嘅😎😎😎
2018-04-07