2017-11-07
今日自己一个人食晏, 于是一朝早就上Open Rice睇吓太古城有啲乜嘢食, 见到有间Log-On Café, 于是打算去试下啦。餐厅有d开扬, 座位都算多, 所以唔难揾位。我揾左个高嘅长枱位坐, 贪佢够自闭而且唔会有陌生人坐喺你对面睇住你食野 。我买咗个海胆带子墨鱼汁面配豆奶, 另外再加左个广岛炸蚝。首先讲下个面, 海胆同墨鱼汁面好夹, 反而𠮶粒车厘茄有d酸, 同个面唔夹, 可以唔食。带子有d overcook, 咬落去已经知道。伴碟有个蒜蓉包, 老实讲, 好睇唔好食, 一d都唔脆而且冻嘅 !! 所以我咬左一啖就冇再食。广岛炸蚝应该系全场最好食同最抵食嘅, 只需要加18蚊就有, 真系好超值!! 饮品方面, 我要咗杯豆奶, 豆味浓, 系唔饮咖啡嘅朋友另一选择。