2016-01-10 651 浏览
今日天气好好,终于同男朋友去左讲左一年都未去既茶座。呢间茶座系车路中间,无车真系好难去,当然泊车都唔容易。但既然咁出名,慬系要试一试。4 点到去到,都差唔多坐满,我地俩个都要撘枱,真系好好生意。有彩色餐牌书,入面仲有传媒推介食物,不过我无影,出名既地方当然价钱都有番咁上下。男朋友话最好食系绿茶雪糕红豆冰、猪扒包同乳鸽。乳鸽卖晒,一场黎到都试下其他。叫左一个菠萝油,以佢17蚊既价钱,呢个包就真系唔合格。同普通面包店包既无分别,面团唔好,包唔得QQ,又唔够热,上面既酥跌到周围都系,旺角既金X菠萝油真系好食好多。跟住叫左杯奶茶凉份冰,有点中伏,好苦”GIP”,饮左几啖,真系忍唔住同老板娘讲,佢话可能唔记得加淡奶,咁都得,不过加左之后,可以入口 (仅系无俾杯新既我啦),29蚊一杯,真系可一不可再。 重点饮品绿茶雪糕红豆冰真系唔错,算系性价比最高,都系31蚊,绿茶雪糕好食,红豆冰都味道都恰道好处。猪扒包就都系咁啦,正常味道,无话特别好食唔好食,包可以热D,洋葱可以煮一煮会更好,都好少猪扒包既猪扒唔去骨……要开车先入到去,又无景,我觉得食一次就够,睇唔到特色既位系边,都系吹大左既茶座
菠萝油
,旺角既金X菠萝油真系好食好多。
奶茶凉份冰
绿茶雪糕红豆冰