2017-06-25
琴日见完客,自己一个人行街揾野食啦! 本来想系金巴利道揾间韩国餐厅嘅,点知意外见到呢间台式火锅,勾起我嘅打边炉瘾臭臭锅真系臭架!!! 系臭豆腐嘅味,但无咁强烈嘅。猪肉片大块好食有猪大肠、猪红、米血糕同臭豆腐。话说我第一次见到臭豆腐「本人」,平时系街边都系烤完嘅,当我夹白雪雪嘅豆腐时我无谂过佢食落系臭嘅!!!米血糕都处理得好好,无腥味 唔苦。个煲有好多料,成日捞到唔同嘅惊喜咁几得意㖞又跟餐加$12可以将饭/粉丝转成卤肉饭。我见其他食评嘅卤肉饭系有肥猪肉嘅,我呢碗就偏瘦,但都好嫩口多汁,成碗都系满满嘅卤肉。真系要转呀各位!!! 坐我隔离果个客人无转 都好后悔。金柑柠檬梳打都几好饮, 酸酸甜甜,最紧要系无乜冰又大大杯餐牌附上酱汁嘅完美比例,我跟住黎整 又真系几惹味㖞! 但本身个锅已经好够味,唔点酱都得呢间真系几有特色!香港少见,自己一个人黎食都得
个煲有好多料,成日捞到唔同嘅惊喜咁几得意㖞又
金柑柠檬梳打都几好饮, 酸酸甜甜,最紧要系无乜冰又大大杯
呢间真系几有特色!香港少见,自己一个人黎食都得