2018-06-03
你系呃人啦!又话臭臭,点知一啲都唔臭啰!初初朋友话同我食呢间台湾人气臭臭锅,我第一个反应就话「臭」你都同我食?儍的吗?事实证明系自己大乡里呢间位于尖沙咀的8锅臭臭锅真系好旺场,不过我真系第一次帮衬,原来系一人一锅,一共有九款(因为新加了一款,台式葱爆锅)虽然有九款选择,但系对我地来讲选择并不困难,两款超人气加上一款新品上市,好快我地就决定order招牌臭臭锅及台式葱爆锅两个锅未到之前,我就根据指示调教酱料,其实呢个过程都好好玩,好似自己有份参与烹调一样好快两个火锅就放在我哋面前,店员会帮你点着过火,然后等佢翻滚左就可以开始食,呢个时候真系好顶瘾,有得睇冇得食, 3分钟咁多啦我呢个台式葱爆锅,材料不作详细介绍, Menu都已经写得好清楚,卖相有啲似韩国的部队锅,最主要系佢有半个面饼,芫茜亦系我嘅至爱,惹味开胃食材新鲜,好味,滚住来食,十下十下,香港人真系一年到晚都钟意食火锅又唔洗同人争一人一锅百香果绿茶,正好要来解渴解辣,佢唔会太甜,啱晒我嘅口味另外喺我对面嘅呢一款招牌臭臭锅,朋友话超级钟意,佢拣咗小辣,已经觉得非常滋味我哋不约而同都拣咗粉丝,吸收埋浓汤嘅精华,系必然嘅选择啦我哋另外加多
事实证明系自己大乡里
百香果绿茶,正好要来解渴解辣,佢唔会太甜,啱晒我嘅口味
我哋不约而同都拣咗粉丝,吸收埋浓汤嘅精华,系必然嘅选择啦
我哋另外加多一款小食「盐酥鸡」,脆卜卜,好惹味
呢间人气火锅店,成晚都好旺场,证明真系好啱香港人嘅胃口,价钱又经济,下次再嚟试埋其他款式嘅火锅先