2022-12-05 74 浏览
太子时代冰室,都真系几近太子嘅自从一九年之后,毒L唔再帮衬吉野家打边炉,冇得帮衬大家乐打边炉一人一锅,少咗好多机会打边炉,近日发现烧山嘅时代冰室推出咗秋冬系列,有啲一人锅同一人边炉。虽然知道烧山赚到盘满钵满,净系patreon一个月都多个好多人做成年,但都去试吓。环境及设备: 首先讲地点,technically过咗界限街都系深水埗㗎啦,但佢由太子站E出口行过去,都系5分钟内,咁都好近。装修都系一般茶餐厅咁,有啲旧电影海报。厕所喺后行,要拎锁匙,环境都……总之冇咩事就唔好去啦。服务:QR code自助点餐,介面都清晰,上菜都快,楼面收银都好有礼貌。食物: 两个人叫咗一个台式特盛臭臭锅BB辣特浓沙嗲汤,同一个珍宝海鲜锅芫茜皮蛋汤,汤底比较重口味,钟意食浓味食辣嘅都会觉得OK,食材方面,就普普通通,对得住个价钱台式特盛臭臭锅: 索到汁嘅都好食,炸支竹,豆卜等。大肠都好食,不过太薄切珍宝海鲜锅: 虾滑,油炸鬼都好食,其他就普普通通啦
太子时代冰室,都真系几近太子嘅

珍宝海鲜锅: 虾滑,油炸鬼都好食,其他就普普通通啦