2019-07-16 3896 浏览
记得几年前我仲系湾仔挨世界𠮶时,有位唔太熟嘅旧同事带我嚟咗呢间菜馆𠮶时都仲系散叫同埋单俾cash 不过觉得好好食,所以同而家系湾仔挨世界嘅朋友仔返番嚟呢度食点知有样野变咗,就系而家好似四姐川菜咁,一个定额叫几个𩠌咁。其实我同朋友仔都系食得辣,但我地唔想样样都系辣,所以我地就唔想叫咁多得两个人,但系竟然可以叫两个前菜(一啲都唔前) 同3 个主菜以我同朋友仔嘅食量,其实真系可以叫多个朋友上嚟食都仲得我系想表达呢度平过四姐之余,仲好鬼抵食呢个凉面系全晚最好食,佢酸酸辣辣令我开胃之余个面软硬适中如果食lunch真系食呢个都饱呢个香油苦瓜,我觉得麻油味太重,虽然都好好味,苦瓜唔涩但系食完我成晚个口都系蒜味,真系感觉太难受不过苦瓜咁煮,其实好适合啲食素嘅人呢个酸菜鱼,好食过尖沙咀有间米芝莲嘅川菜餐厅鱼嘅份量好多而且酸菜味道够,又唔会太酸我同朋友好开心,终于食到间好食嘅酸菜鱼真系几乎喊出嚟我地连垫底嘅薯粉都食哂呢道菜系侍应生推介,有密集恐惧症者勿吃但我同朋友系超级钟意呢道菜佢唔太辣 (呢个亦系侍应生推介原因),我地未试过呢道川菜而且鸡肉切得好容易入口(特别系女士) ,而且莴苣好好食 !!!! 我朋友
𠮶时都仲系散叫同埋单俾cash
不过觉得好好食,所以同而家系湾仔挨世界嘅朋友仔返番嚟呢度食

以我同朋友仔嘅食量,其实真系可以叫多个朋友上嚟食都仲得
我系想表达呢度平过四姐之余,仲好鬼抵食

呢个凉面系全晚最好食,佢酸酸辣辣令我开胃之余
个面软硬适中
如果食lunch真系食呢个都饱

呢个香油苦瓜,我觉得麻油味太重,
虽然都好好味,苦瓜唔涩
但系食完我成晚个口都系蒜味,真系感觉太难受
不过苦瓜咁煮,其实好适合啲食素嘅人
呢个酸菜鱼,好食过尖沙咀有间米芝莲嘅川菜餐厅
鱼嘅份量好多
而且酸菜味道够,又唔会太酸
我同朋友好开心,终于食到间好食嘅酸菜鱼
真系几乎喊出嚟
我地连垫底嘅薯粉都食哂
呢道菜系侍应生推介,有密集恐惧症者勿吃
但我同朋友系超级钟意呢道菜
佢唔太辣 (呢个亦系侍应生推介原因),我地未试过呢道川菜
我朋友系钟意到食唔哂都要打包走

呢间野真心系苍海遗珠 ! 所以我唔写唔得~ 唯有挑剔嘅,太多年轻人(好似我地呢啲年纪嘅) ,Happy friday 嚟讲有啲嘈
2019-06-28