2016-06-11 533 浏览
每个女孩心底里都会幻想自己有一日成为公主,当然唔系公主病果种喇大家既想法可能会有唔同,而我心目中既公主就系,生活系瑰丽堂皇既环境入面,每日都品尝精细雅致既下午茶~如同宫廷贵族既生活~(无限FF中XD)好喇,讲咁多废话,我想带出既系!我终于得尝所愿,体验左贵族既享受~就系黎左面前依间princess cafe,一直都好想去依类型既cafe~去依类型既餐厅cafe就要悉心打扮一下影靓相,时间紧系拣下午茶再加上窗边位,日光岩岩好照到个人靓一靓,同埋唔少得系同个靓靓tea set合照~环境分左两边,近出餐位置既就照唔到,另一边有日光既话非常优雅,内里环境布置充满贵族异国色彩,墙身系粉粉既baby blur,餐桌细节等等都经过精心布置,餐厅入面仲会有水晶吊灯,成个feel出晒黎!餐牌亦做得好精致,tea set都有好几款,我就心郁郁想拣最出名既金钻系列,影相简直一流,好彩chicken都示意ok xd 之后因为唔太够,就再嗌多左2个餐。金钻系列,一共分开两层,一层有6款甜点同6款咸点,两人可以平均分配,架上既甜点卖相精致,从最特别既高跟鞋到华丽娇艳既玫瑰花,再到简单又colorful既马卡龙都有
大家既想法可能会有唔同,而我心目中既公主就系,
生活系瑰丽堂皇既环境入面,每日都品尝精细雅致既下午茶~
如同宫廷贵族既生活~(无限FF中XD)
金钻系列
架上既甜点卖相精致,从最特别既高跟鞋到华丽娇艳既玫瑰花,再到简单又colorful既马卡龙都有,
而且甜品对女士黎讲系无一不欢,你问我食边件先,真系左谂右谂都未谂到,
咁就唯有手机食先喇~不过唔好挂住影唔记得食,因为甜点中有雪糕,会慢慢溶化嫁~
金钻系列
金钻系列包括有芝士粒、蟹肉三文鱼籽饼、红豆绿茶蛋糕、红莓黑朱古力、马卡龙、鱼籽配蛋沙律挞、
红唇果冻配吉士酱蛋糕、野莓泡芙、士多啤梨雪糕、坚果曲奇、金箔黑毛猪酱薄脆、蚕豆酱薄脆。
每件甜点既份量都系点到即止,唔会有甜腻既感觉,薄脆款既口感好爽脆,而蛋糕款口感松软,
我最中意系士多啤梨雪糕同红豆绿茶蛋糕,士多啤梨雪糕酸甜又清新,阵阵士多啤梨涌出黎,
而绿茶既味道好出,甘香又甘甜,一边睇景一边hightea,就系我想要既贵族公主享受~
英式公主早餐
英式公主早餐,成个set感觉上会有啲heavy,对于减肥中既女士就少拣为妙,
包括有茄汁豆、烤菇、车厘茄、小型牛角包、烟肉、炒蛋、烤香肠同法式梳乎蛋。
茄汁豆同车厘茄正正常常,炒蛋香滑,配上juicy烤菇一齐食口感更佳,
小型牛角包松软多酥皮,烟肉同烤香肠都偏油,烟肉颇硬难咬,而烤香肠味道甜甜地,有啲似台湾肠,
不过中间既脂肪位甚高,油份比较多,最后系法式梳乎蛋,口感香软,有阵阵既蛋香味道,
整体上都唔错,惟有一啲食物过油,会令成个感觉heavy,依个餐反而岩一啲陪女朋友黎食既男性xd
烟三文鱼黑松露炒蛋配牛角包
烟三文鱼黑松露炒蛋配牛角包,上菜时候散发淡淡既松露香味,
牛角口感好松化,有淡淡既牛油香,配上黑松露炒蛋既软淋口感,味道多种层次!
烟三文鱼既咸味被炒蛋中和,而配上黑松露既炒蛋,食落去系芳香奶滑,口感十足。
相机食过后都唔好唔记得黎张全家幅XD
因为餐桌有垫上调花桌布,所以影落特别有FEEL呢~依个就系属于我既贵族享受~
圆肉纪子红枣茶
圆肉纪子红枣茶,金钻系列配既花茶餐饮,不过我反而想饮一啲滋阴补养既茶,
除左花茶之外仲有依款中式茶,建议大家先放耐一啲,等个味出啲再饮~
味道清味润喉,刚饮第一杯既时候味道唔太觉,但等耐左味道就愈耐愈浓~
饮晒之后仲可以食埋入面既龙眼肉xd唔错一试~
紫色梦幻
紫色梦幻,一杯非常健康而又好清新既果汁,材料系红菜头、青苹果同红萝卜,
虽然就咁讲出黎依三样野好似唔多夹,但饮过后又系另一境界,味道极之Fresh,
充满住青苹果既酸甜味,又带少少红萝卜既味道,而红菜头整体上系饮唔多,
但以依种颜色都知系佢地头,所以真系值得一试,健康又好饮,不过套餐冇得加钱转,只能散嗌。

去过之后简直好似圆左一个梦~嘿嘿,因为我真系好中意依类贵族花调既装横,
食物饮品方面亦好满意,影出黎既相都好吸睛,呃like度99%!
服务方面亦都唔错,估唔到黎到依种地方竟然有chicken既朋友系到做(男仔),哈哈哈!气氛即时唔同晒XD
不过计计埋埋,今餐hightea都好贵下,但又食得好饱,当埋晚餐都得,而且今餐系我同chicken既trip前聚餐,过几日我就进发去日本觅食喇xd都计得番匀既~~
2016-06-09
烟三文鱼黑松露炒蛋配牛角包