1K
2018-01-23 5929 浏览
我承认自己对汉发有少少情意结,由细食到大,当中都同过好多朋友黎,食过都冇再去另一家面店。而今日同呢位朋友黎食过猪润面,佢都觉得满意。呢度冇套餐,一律散点,我地一人点左个面、饮品。猪润炒牛面 $41我例牌点呢款猪润炒牛,猪润一律大块、厚切,大嘅三,细嘅都有两块,炒牛几件。猪润啱啱好熟,轻轻浸番入汤食得,入口爽滑,唔会鞋口、冇渣冇筋,最重要系冇腥味。可能好多人唔食润就系怕阵餲味,咁汉发嘅猪润可以放心食其实好多年前我喺石硖尾街啲大排档,我已经睇过佢煮面,焯猪润时会加入啲磨好嘅姜汁,刚熟就会捞起。所以猪润唔会老,又可以僻去腥味。听讲系而家嘅老板当年反覆试验而整出黎。当然啦都听过有啲人嫌佢猪润太大旧,或者觉得唔好食,咁本来口味呢样野就系主观的事。个人就好钟意呢度嘅润面其实除左猪润出色,都好多人钟意佢地嘅猪扒、猪手、西多。不过呢度逢红休,加上下昼卖哂就冇,我都要就啱时间先黎到啊。餐牌:

猪润炒牛面 $41
可能好多人唔食润就系怕阵餲味,咁汉发嘅猪润可以放心食

猪润炒牛面

个人就好钟意呢度嘅润面

其实除左猪润出色,都好多人钟意佢地嘅猪扒、猪手、西多。

不过呢度逢红休,加上下昼卖哂就冇,我都要就啱时间先黎到啊。

餐牌:

2018-01-17