餐厅: 百份百餐廳 (大興商場)
资讯:

2022-02-03 748 浏览
今日同老公嚟咗哩度叹下午茶,我叫咗贡丸麻酸辣汤米线配冰柠茶,老公就叫咗霸王鸡饭配足料碗仔翅配冻斋啡。霸王鸡饭唔使讲,一直都系我同老公嘅至爱,佢个甜豉油香葱真系无得弹!鸡肉即使系鸡胸位都唔会榎歰歰,鸡皮弹牙,饭软硬度适中。碗仔翅都好食,坚系足料,加咗麻油同红醋真系画龙点睛反而今日嘅米线就差少少,米线其实煮得刚刚好,贡丸都香口,但成碗米线嘅精髓——汤底,就唔够味,辣味唔够香浓,而豆卜就好硬唔入味,以致整体感觉麻麻。百份百嘅柠檬茶一向新鲜,柠檬连皮搅碎,唔使自己笃柠檬。老公话杯斋啡麻麻哋,太甜。

百份百嘅柠檬茶一向新鲜,柠檬连皮搅碎
,唔使自己笃柠檬。老公话杯斋啡麻麻哋,太甜。

霸王鸡饭配碗仔翅
贡丸酸辣汤米线