2023-08-28
约左个朋友过嚟食lunch,佢话公司附近有间烧味铺好正,佢成日买外卖,咁今次就试下堂食啦。lunchtime时间好多人等,不位堂食就等一阵间就有位,好多人都外卖拎走。。餐牌好多选择,基本上烧味铺任何配搭都有,想食乜嘢款就自己拼啦🤣仲会附送例汤餐饮。烧腩仔拼烧鹅-鹅油拌面劲快就有得食啦,鹅油拌面好大份,本身已经捞好左,闻落去好香,食入口啲粗面爽口弹牙,一啲都唔油咖,唔好睇粗面颜色好深色,其实系唔咸咖,好入味好香好好食😋烧腩仔块皮脆卜卜,五花腩,肥瘦相隔。烧鹅块皮都系脆咖,食入口系满口油脂,真系好爽,鹅肉唔柴,软淋的,份量都好多!叉烧切鸡饭呢个烧味饭,叉烧有惊喜!真系㶶边叉烧😍😍叉烧系入口软淋,半肥瘦叉!所以系对比下,切鸡就变得普通,因为叉烧太出色了!手撕鸡海蜇肠粉好特别嘅食物,完全未试过,估唔到系咁夹。啲手撕鸡捞埋啲甜酱麻将又几好食㖞😂海蜇脆卜卜,沾埋啲甜酱都好夹咖!卤水豆腐我地再加左2件豆腐,因为佢啲豆腐真系卤得入味又够滑。。呢间烧味认真几好食,价钱相宜。就算外卖烧味轨料加𩠌都好实惠!
烧腩仔拼烧鹅-鹅油拌面
叉烧切鸡饭
呢个烧味饭,叉烧有惊喜!真系㶶边叉烧😍😍
手撕鸡海蜇肠粉
卤水豆腐
我地再加左2件豆腐,
因为佢啲豆腐真系卤得入味又够滑。。
呢间烧味认真几好食,价钱相宜。
就算外卖烧味轨料加𩠌都好实惠!