2023-06-11
今日为大家介绍一下 一间新餐厅集食饭倾偈饮嘢于一身 甚至乎可以打下卡 可以轻轻松松chill 下 relax 下 品尝美食的好地方绝对有feel 餐厅𥚃面感觉十分舒服 装修简约挂在墙上面的金色牛头相当吸晴 -餐厅謤志 好有气势之余又带点型格 另一边投射一个月球𥚃面Show 住餐厅名字 好有心思望住共进晚餐 有feel 讲左甘耐 主角要出场龙𧎚伴肉眼扒400g 配青豆及薯条 点了五成熟 肉质鲜嫩,牛味特别香浓,而且厨师火候控制得啱啱好,唔会煮得过熟!牛扒上佢会有一个酱汁芥未令牛扒提升另一层次龙虾份量十足 入口非常新鲜弹牙薯条炸得刚刚好 配上黑松露酱(餐厅特制)绝配大🈵️足 食得出用料新鲜 必食进介 三文鱼罗勒酱扁意粉 三文鱼造得好好食 好滑入囗唔会煮得过老 一咬即开 据说厨师焗过三文鱼三文鱼上有著一条条红色辣椒丝 带来点点辣味要讃另外意粉充满罗勒的香味 口感清新不腻配上扁意粉相当挂汁烤秘制猪肋骨 配蕃薯条又甜又带点辣味既酱汁 已经震撼自己味觉肉质香软 咬入口即溶既感觉 好好食 一切即开 全枱人静晒因为真系停唔到口用质够晒腍 摆盘亦有心思 同朋友食绝对唔失礼 有feel黑松露什菌意大利饭 飘
餐厅𥚃面感觉十分舒服 装修简约
讲左甘耐 主角要出场
黑松露什菌意大利饭 飘香来自啖啖黑松露 饭质感好有烟韧好有咬口 仿似置身外国似的且充满黑松路的浓郁香味😍 𥚃面略带芝士味道 又唔会太湿润 重有重有份量十足 推介
青苹果卷心菜沙律 清新开胃前菜之选 一丝丝紫椰菜入口爽脆清甜 清新 碰上青苹果 甜甜爽口的味道好夹 𥚃面重有红萝卜丝及生菜丝十分丰富 放上碟豆花作点缀 成个画面好靓
至于饮品方面 Fruit special 我 选了mango 芒果味浓 入口酸酸甜甜 有别一般果汁 似用不同果汁调制出来又不含酒精 自己十分喜爱🫶🏾打卡一流
mocha 咖啡 朱古力味与咖啡味谁也抢不了谁 味道刚好玻璃杯好靓好吸晴 估唔到可以冲出一杯有水准嘅咖啡
整体食物及饮品质素好高 好适合二人世界 朋友饭聚及饮下酒倾下偈既朋友仔 如果想一大班朋友又唔想系出面 又想自己班friend 食饭 呢度有房可以提供比大家 十分贴心绝对值得支持