2019-03-04
唔知各位朋友仔会唔会好似我咁有时拣餐厅系睇佢有无老火靓汤饮呢,自细就对中式汤水有一种情意结,所以之前一见到呢间店舖有汤饮就入左黎试试。个日我地比较夜先去到食,所以本身想食既野都无得卖,最后叫左个姜蓉鲜鸡饭、无骨猪手饭同加左个鲍鱼响螺鸡汤。两个饭既份量都唔算细,反而对个汤既份量有少少失望猪手无骨而且切到细细块咁方便食用,猪手煮得淋身但唔系软烂,所以唔会张住个口,唔会有种好滞既感觉;另外,姜蓉鲜鸡饭既鸡肉非常滑,而且一啲都唔肥,鸡皮下面唔会有一层肥膏或者脂肪,真系几新鲜亦都唔会有雪味。最后,虽然个汤既份量系令我有少少失望,不过个汤超有鲜味,而且饮落唔油腻,不过中意食汤料既朋友仔要留意番系无汤料食架。每次都会透过以下6大方面评分(满分:30分)味道 : 3.5 / 5 环境 : 3 / 5 外观 : 3.25 / 5价钱 : 3 / 5 服务 : 3.75 / 5回头率 : 3 / 5总分 : 19.5 / 30性价比系等紧上菜既时候会有一杯罗汉果饮都几特别,食物都新鲜同份量唔细,店家仲有唔同系列包括:醉、撕同汤饭等等既菜式,下次有机会就可以试试。
两个饭既份量都唔算细,反而对个汤既份量有少少失望
每次都会透过以下6大方面评分(满分:30分)
味道 : 3.5 / 5
环境 : 3 / 5